Bereken direct uw prijs

Gras aanleg is een koud kunstje

Gras aanleg moeilijk? Dat valt reuze mee. Het zelf leggen van uw graszoden is gemakkelijker dan u denkt. En in vergelijking met het zelf zaaien van gras kost het u weinig tijd en energie. Dat komt omdat u bij het leggen van grasmatten geen problemen heeft met hongerige vogels die de zaadjes wegpikken, of met slechte weersomstandigheden. En u heeft meteen plezier van uw werk, want er ligt direct een prachtige grasmat.

Grondbewerking

U kunt niet meteen starten met de gras aanleg, omdat u eerst de ondergrond geschikt moet maken voor de rollen gras. Haal het oude gras weg en maak de grond goed los. Spit de aarde goed onder. Strooi in de bovenste 10 centimeter grond eventueel wat bemeste tuinaarde of compost. De toplaag van de ondergrond moet goed geëgaliseerd en aangedrukt worden. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door te schaven met een plank.

Graszoden leggen

Nu kunt u de rollen gras gaan leggen. Zorg dat de grasmatten zo dicht mogelijk tegen elkaar aan komen te liggen. De naden tussen de graszoden kunt u opvullen met (pot)grond. Werk kleine oneffenheden weg door de graszoden licht aan te kloppen met de achterkant van een schep. De eerste weken hebben de graszoden voldoende water nodig, zeker bij droog weer. Sproei bij voorkeur ’s morgens of ’s avonds. Na vier tot weken is het gras vastgegroeid aan de ondergrond en droogt het ook minder snel uit. Hebt u nog vragen over de gras aanleg? Wij van onlinegras.nl helpen u graag verder.