Bereken direct uw prijs

Uw gras onderhouden voor een blijvend prachtig gazon

Het gras dat u bestelt bij onlinegras.nl is van topkwaliteit en vergt daarom weinig onderhoud. Toch heeft elk gazon op zijn tijd onderhoud nodig om er fris uit te blijven zien. Doe uw voordeel met deze tips om uw gras goed te onderhouden. Zo hebt u jaren plezier van uw gras.

Maaien

Tien dagen na aanleg van uw gazon kunt het gras voor het eerst maaien. Maai het gras in het begin zeker niet korter dan 4 centimeter, na een maand kunt u 2 tot 3 centimeter hoogte aanhouden. Maai uw gazon in het groeiseizoen één tot twee keer per week. Het maaiafval kunt u het beste meteen afvoeren.

Bemesten

Na zes weken kunt u ook gaan bemesten. Gebruik daarvoor altijd een product met voldoende stikstof. In het groeiseizoen is bemesting elke zes tot acht weken nodig. Wanneer uw gras te weinig voeding heeft gehad, zal het geel of lichtgroen kleuren. Bovendien is er bij gebrek aan voeding kans op mosgroei. U kunt het mos verwijderen, daarna moet u uw gazon verticuteren. Om mos te voorkomen, is het gras onderhouden erg belangrijk.

Sproeien

Uw grasmat heeft zeker in het begin veel behoefte aan water. Maar ook daarna is voldoende water van belang. In een droge periode is eenmaal per week sproeien voldoende. Geef uw gras geen water in de volle zon. Zo verbrandt het gras en bovendien zal het water snel verdampen. U kunt uw gazon het beste ’s morgens of ’s avonds sproeien.